Sankilan Kyläyhdistys Ry palkittiin Pirkkala-palkinnolla


Pirkkalan kunnanhallitus päätti myöntää Pirkkala-palkinnon Sankilan kyläyhdistykselle Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.1016.

Palkinnon jakoivat pormestari Helena Rissanen ja valtuuston puheenjohtaja Pertti Skogberg. Palkinnon vastaanottivat kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raili Naskali ja perustajajäsen Pentti Rantanen.

Järjestyksessä seitsemäs Pirkkala-palkinto myönnettiin Sankilan Kyläyhdistykselle. Perusteluina pormestari Rissanen mainitsi mm., että Sankilan kyläyhdistys on Suomen vanhin kyläyhdistys perustettu 25.11.1965. Toiminta on säilynyt kyläyhdistyksessä aktiivisena koko ajan. Vireä toiminta kerää alueen asukkaat yhteen ja lisää paikallis- identiteettiä. Kyläyhdistys on järjestänyt kylämarkkinoita jo yli kaksikymmentä vuotta. Perinnekulttuuria ja erilaiset tapahtumat keräävät väkeä ympäri Pirkanmaan. Yhdistys toimii yhteisöllisesti.

Sankilan kyläyhdistys on silminnähden ilahtunut saamastaan huomiosta. Meille on merkinnyt paljon se, että meidän aikaansaannoksiaan osataan arvostaa. On ilmeistä, että palkitseminen on omiaan innostamaan yhteisöä yhteistoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen. Historiaa valossa voi todeta, että Sankilan asukasyhteisössä tehdään todella upeaa työtä mm. tuhansien talkootuntien muodossa.

Jo Pirkkala-palkinnon luovutustilaisuus oli monessa mielessä juhlan aihe. Kunniakirja ja yksisarvinen patsas sijoitetaan arvokkaalle paikalle nähtäville. Ne olivat esillä joulukuussa Sankilan kyläyhdistyksen perinteisessä pikkujoulussa ja joulumatkkinoilla, Sankilan kartanossa. Palkinnon kannustava vaikutus on tullut selvästi esille.

Raili Naskali

LUE MUITA KIRJOITUKSIA:

BLOGIARKISTO: